Ptr. plati In cont Monese Ltd in contul EUR

Mai ieftin  sa  transferi in contul EUR

Nume Mariana Frinculescu

IBAN :BE78974046994186  BIC /SWIFT: PESOBEB1

Referinta M17313533

Aceasta  trebuie  inclusa  instant pentru ca  transferul sa fie  reusit

Numele bancii LHV Bank Adresa  Tartu mnt2 cod postal 10145 oras  Tallin Tara Estonia

Banca  nu  percepe comisioane .

Ptr  orice  eventualitate dati : comisioane - share


CUMPARAM

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE NOUL TIP DE CARDURI. MONESE, REVOLUT, N26, TRANSFERWISE

Banii nu mai sunt ce au fost. Important e însă că sunt. Adică sper că aveți! 🙂 Îi vedem din ce în ce mai rar în mână, îi ținem pe carduri, facem transferuri cu un swipe sau plătim prin scanarea ecranului telefonului mobil.

Mai nou, au apărut serviciile de transfer bancar cu carduri asociate, adică ai card cu care poți plăti, dar nu e card asociat unui cont bancar, adică nu e emis de o bancă! Dar ai un IBAN. O noțiune greu de înțeles, nu?

Iată ce trebuie să știți despre aceste carduri, dacă vreți unul. Super util!

Cum funcționează? 

Un card prepaid virutal este un card asociat unui cont în care depui niște bani și apoi poți să-i gestionezi printr-o aplicație sau cu un card (cu plăți la comercianți sau plăți online). Poți primi un IBAN propriu sau în cazul unor servicii de acest an împarți unul cu alți clienți).

Care sunt marile avantaje? 

1/ Primul ar fi că nu contează istoricul bancar.

2/ Al doilea ar fi că, fiind un cont digital, adică adresat cetățenilor lumii cu acces la Internet, nu dintr-o anumită țară, dispare noțiunea de comision pentru transfer în afara țării. Cum ar veni, dacă eu am cont la un serviciu și locuiesc în România, iar Gigel are cont și trăiește în Marea Britanie, chiar dacă suntem la aceeași bancă (să zicem, de exemplu, ING), la un transfer bancar obișnuit plătești un comision mare, dar la conturile de transfer alternative eu și Gigel suntem doi clienți egali și costul transferului este zero.

3/ Un al treilea avantaj este viteza cu care se fac transferurile.

4/ Aplicațiile lor merg brici și sunt foarte user-friendly. Ceea e important, mai ales dacă știi cu marată și cum funcționează multe app-uri de la bănci. Majoritatea sunt încărcate, se blochează, nu sunt user-friendly.

Dezavantaje? 

Da, de exemplu sunt limitări la cardurile prepaid legate de suma maximă pe care o poți avea în cont, suma transferată sau numărul de alimentări. Vedeți la fiecare companie emitentă ce politică are.

Cine poate deține un astfel de card? 

În funcție de compania care îl deține, pot cere un astfel de card cetățenii de peste 18 ani, indiferent de istoricul bancar (vezi mai sus ce ziceam de poprire).

Ce variante există?

MONESE

Monese, de exemplu, un serviciu lansat în 2015, se poate obține printr-un formular online care să includă o poză cu un act de identitate. Da, și pentru români se emite!

Trebuie doar să fii cetățean european pentru a-l obține, îl vei primi prin poștă, va avea numele tău pe el, după care îl folosești exact ca pe orice alt card de debit. Costurile de administrare sunt diferite, în funcție de planul pe care ăl alegi. Ai cost zero de emitere și administrare dacă ai Starter, dar plătești comisioane la retragere (primele 5 retrageri de la bancomant ăn fiecare lună sunt gratuite), plăți și la transferuri; Plus costă 4,95 lire și deja are multe servicii gratuite sau mai ieftine; iar Premium este cel mai scump, 14,95 lire dar totul este gratuit, oricâte plăți sau transferuri ai face.

Cardul Monese este acceptat în peste 200 de țări din lume. El este contactless.

REVOLUT

Revolut este tot o alternativă la bankingul clasic. Se adresează tot cetățenilor europeni. El este un card prepaid cu care poți face transferuri (de la un atilizator Revolut la altul), poți deține și plăti cu monede virtuale, poți plăti online sau la comercianți. Costul de administrare depinde de opțiunea ta, adică poți avea serviciul Standard, Premium sau Metal, la ultimele fiind costurile mai mici sau gratuite la transferuri și plăți, iar la Metal ai și servicii de concierge, asigurări medicale, chiar și cashback 1% (adică se întorc bani în cont pe măsură ce cheltuiești). E ca și cum ai avea reduceri la toți comercianții! În plus, la Metal cardul propriu-zis este foarte elegant, cântărește doar 18g și este din oțel inoxidabil.

N 26

N26 este o bancă directă (adică nu are agenții, totul este online – ce este direct bank) din Germania, cu sediul la Berlin, și oferă acest serviciu, card MasterCard, clienților săi din Europa și la începutul lui 2019 se va extinde și în SUA. Este disponibil și pentru români (se cere o poză cu pașaportul la deschiderea contului), dar nu si daca ai domiciliu in Romania.

TRANSFERWISE

Ca și Monese, TransferWise este fondat de estonieni și are sediul în Marea Britanie. Da, românii pot cere un astfel de card.

OSPER – singurul pentru minori!

Acest serviciu de tip debit card este dedicat copiilor. Se adresează rezidenților din Marea Britanie, dar totuși vă povestesc despre el pentru că mi se pare foarte interesant. Un serviciu pe care părinții îl pot folosi pentru a da bani în mod sigur copiilor lor (cashul poate fi pierdut și nu poate fi monitorizat!), cu alerte atunci când e încărcat și cu posibilitatea de a observa în timp real unde și cum este folosit. Atenție, părinții gestionează aplicația și pot alimenta sau bloca cardul. Se pot pune limite ca de exemplu o sumă peste care nu se poate cheltui sau anumite site-uri unde nu se poate folosi (jocuri de noroc, pariuri etc). În caz că minorul are o urgență, se poate alimenta cardul instantaneu. Aflați mai multe de pe site.

Mai există și alte variante, desigur. Le-am menționat pe câteva dintre cele mai populare.

Care e diferența dintre un card prepaid care nu e emis de bancă și un card de debit bancar? 

Un card prepaid virtual nu este administrat de o bancă. Un avantaj este că nu ți se cer multe documente la deschiderea lui, un dezavantaj este că nu poți plăti la orice comerciant, în orice țară. (Totuși este acceptat aproape peste tot – unde sunt acceptate Visa sau Mastercard.)

Cardul virtual se poate bloca în caz că e pierdut, la fel ca un alt card. Numai că totul se întâmplă via site sau via app, neexistând o bancă unde trebuie să te duci (să stai la coadă).

Care e diferența dintre un card prepaid și un card de credit?

Cu un card prepaid nu poți cheltui mai mulți bani decât ai depus în cont. Așa cum știți, la un card de credit vii cu dovada unui venit constant pe baza căreia poți retrage mai mulți bani decât deții în cont la un anumit moment și apoi îi restitui toți sau în rate, cu o anumită dobândă. Multe conturi curente în care se virează salariul au descoperire de n salarii, adică poți scoate bani de n ori cât e suma virată lunar. Nu e cazul la cardurile virtuale.

Poate fi derutant pentru că și cardurile prepaid care nu sunt emise de bănci au tot siglele Visa sau MasterCard pe ele. Diferența e legată mai ales de documentele de care ai nevoie la emitere, de comisioane și de modul de folosire (debit versus credit).

Cine emite astfel de carduri?

Companiile care le emit oferă tot servicii bancare, dar nu sunt bănci. Definiția unei bănci, pentru cei care nu știu precis de ce o bancă e o bancă și are voie să funcționeze cu acest nume, este că instituția are dreptul să primească depuneri de bani și să creeze credit. Pentru a asigura stabilitatea unei piețe și a nu se crea un credit imposibil de recuperat, industria este foarte reglementată. Instituțiile care emit cardurile asociate unui cont digital nu pot crea credit și de aceea nu sunt bănci.

Sper că v-am ajutat cu aceste informații și aveți mulți bani de cheltuit, cash, cripto, bonuri de masă sau cum or fi! Hai că se poate! 🙂